Vad är rotavdrag och rottjänster?

Vi på Erfarna Seniorer erbjuder tjänster med rotavdrag för dig som äger din bostad. Vi erbjuder även rottjänster med avdrag till dig som äger fritidshus, lägenhet eller en stuga. Med rotavdrag får du 30% av arbetskostnaden betald av skatteverket direkt på fakturan och behöver aldrig ligga ute med pengarna till skatteåterbäring kommer. Maxbeloppet per år som du kan få betald av skatteverket är 50 000 kr per person.

Vi på Erfarna Seniorer tar dessutom hand om allt det administrativa med skatteverket så du slipper krånglet. Vi har tillstånd från skatteverket att bedriva rot- och ruttjänster, innehar F-skattesedel samt alla nödvändiga ansvarsförsäkringar - allt för att du som kund ska känna dig trygg med våra seniorer och deras arbete.

Rotavdrag

För att få göra rotavdrag hos Skatteverket behöver du vara mellan 18-65 år och betala skatt i Sverige. Med rotavdraget får du 30% av arbetskostnaden betalad av skatteverket direkt på fakturan. Maxbeloppet du kan få i skattereduktion för rottjänster är 50 000 kr per år och person.

Kort sagt, så om du är över 18 år och äger din bostad kan du köpa tjänster så som måleri, snickeri, handyman, trädgårdsarbete(mark) för ca. 165 000 kronor, och få tillbaka 50 000 kronor i rotavdrag direkt på fakturan från oss, totala beloppet du behöver betala blir alltså endast 115 000 kr. Är ni två över 18 år i hushållet kan ni då dubbla avdrag.

Rotavdrag, erfarna seniorer

Rotavdrag, Erfarna seniorer

Rotavdrag, Erfarna Seniorer

Rottjänster som Erfarna Seniorer tillhandahåller
Bygg
Rotavdrag:
Golv, tak och vägg. Kakel- och klinkersättning. Byte och reparation av fönster och fönsterfoder. Reparation på grund av skadedjur. byte och reparation av köksluckor, dörrar, dörrlås, dörrhandtag och fönsterbleck, fasader, hängrännor och takpannor, entrétrappor, balkonger och altaner m.fl
Boka eller begär offert
El
Rotavdrag:
indragning av el, modernisering av vägguttag, installation och/eller komplettering av elcentraler (proppskåp), felsökning, installation, reparation och byte av solceller, installation av inbyggda spotlights m.fl.
Boka eller begär offert
Målning och tapetsering
Rotavdrag:
Målning av golv, tak, väggar, fönster och element. målning eller lackering av dörrar och köksluckor. Målning av fasader. Tapetsering i hela bostaden.
Boka eller begär offert
Murning och sotning
Rotavdrag:
Murning och reparation av skorstenar, murstockar, öppna spisar och kakelugnar, murning av entrétrappor. Reparation av existerande mur. Sotning av skorstenar i privat bostad.
Boka eller begär offert
VVS – värme, ventilation, sanitet
Rotavdrag:
installation och reparation av braskaminer, värmepannor och värmepumpar, till exempel bergvärme-, fjärrvärme-, jordvärme- och luftvärmepumpar. Indragning av avlopp till exempelvis trekammarbrunnar och infiltrationsbäddar. Även vid indragning av kommunalt vatten och avlopp. Installation och reparation av element, termostat, blandare, kranar, toalett, dusch, badkar, handfat samt kakel- och klinkersättningar. Byte av flottör, packningar, silar eller andra delar av toaletter eller handfat. m.fl.
Boka eller begär offert
Gräv- och markarbete
Rotavdrag:
Markarbeten för att dra in el-, vatten- och avloppsledningar samt avloppsbrunnar, till exempel trekammarbrunnar; det gäller även vid indragning av kommunalt vatten och avlopp. Markarbeten för värmeförsörjning. Markarbeten för ledningar av elektronisk kommunikation(bredband och fiber). Dränering av husgrunder. Kranskötare eller grävmaskinister som arbetar på tomten m.fl.
Boka eller begär offert
Våra lokalkontor
Norrbotten Luleå
Luleå kommun samt närliggande kranskommuner.
Läs mer
Västerbotten Umeå
Umeå kommun samt närliggande kranskommuner.
Läs mer
Stockholm Västerort
(Bromma, Mälaröarna, Vällingby, Hässelby, Kista, Rinkeby, Tensta, Spånga, Akalla, Hjulsta)
Läs mer
Stockholm Norrort
(Solna, Sundbyberg, Sollentuna, Järfälla, Upplands Väsby, Danderyd, Täby)
Läs mer
Stockholm Söderort
(Bagarmossen, Bandhagen, Enskede, Enskededalen, Enskede Gård, Farsta, Hägersten, Johanneshov, Skarpnäck, Skärholmen, Sköndal, Årsta, Älvsjö)
Läs mer
Läs mer på Skatteverket